GEZOCHT: Jongeren experts

Elke woensdag of donderdag – periode oktober 2018 t/m juni 2019

Ben jij:

Enthousiast, tussen de 17 en 25 jaar, heb jij affiniteit met theater, ben je verantwoordelijk, een sprankelende persoonlijkheid én lijkt het jou te gek om in een hecht team, leerlingen op een creatieve manier voorlichting te geven over eigenwaarde, respect en grenzen? Lees dan snel verder!

Wat is Kikid?

Kikid is een stichting die creatieve voorlichtingsprojecten maakt voor leerlingen op middelbare scholen. Dat de projecten stoer, fris, actueel en voor de doelgroep aantrekkelijk zijn, staat voorop. Kikid gebruikt theater als middel om de jonge doelgroep te bereiken. Na het zien van een theatervoorstelling staat het nagesprek centraal. Hierin spreken we écht met de jongeren over hun ervaring, onzekerheden en vragen, een zeer belangrijk onderdeel van de projecten. Er zijn een viertal succesvolle theatervoorstellingen waarmee Kikid rondtoert; Benzies & Batchies over seksualiteit, Booze over alcohol en drugs en Like Me over internet en social media en Donnie-Barki over geld en schulden.

Verder maakt Kikid ook projectweken voor op middelbare scholen, en geven we ook weerbaarheidstrainingen.

Jouw stage:

Je wordt een rolmodel voor leerlingen. Samen met 4 andere jongeren experts in opleiding ga je richten op 1 van de voorstellingen van Kikid. Tijdens de voorstellingen ga je met de leerlingen in gesprek over de thema’s uit het theaterstuk.

Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen krijg je een hele opleiding en begeleiding van Kikid. Het is heel belangrijk dat we op je kunnen bouwen en dat je goed in teamverband kunt werken. Je doet veel toneelervaring op onder begeleiding van een professionele regisseur, leert veel verschillende gesprekstechnieken en duikt met een professional helemaal in de thema’s. Ook werk je mee aan het ontwikkelen van sociale competenties bij jongeren en leer je de jongeren doelgroep echt goed kennen!

Kortom…

Kikid is een dynamische en creatieve stageplek, waar je veel kunt leren en echt wat voor jongeren kan betekenen!!!

Wil jij een supertoffe stage? Mail je motivatie + CV vóór 28 september 2018. Stuur je mail naar:   

Aart Rijken, aart@kikid.nl , 06-1534 5934