Maike Gerritsen

Naam: Maike Gerritsen
Leeftijd: 34
Project: Communicatie/PR

Wat vind jij belangrijk in het leven?
Liefde, mijn family staat met stip op nummer één. Verder genieten van het leven en van alles dat er op mijn pad komt. Ik doe niet echt aan motto’s maar áls ik er een zou moeten hebben, zou het zijn “Wie goed doet, goed ontmoet’’. Goed zorgen voor jezelf, een ander en onze planeet. Het leven en jezelf niet al te serieus nemen, spelen, leren, fouten maken; het hoort er allemaal bij.

Waarom zet jij je in voor Kikid?
Ik werk een aantal jaar voor Kikid. Gestart als weerbaarheidstrainer, later werd ik projectleider van Pep & Punch en inmiddels neem ik al een aantal jaar de communicatie voor mijn rekening. Kikid geeft kennis door, biedt jongeren handvatten rondom lastige thema’s, laat iedereen in zijn waarde, inspireert… Super toch?! Ik kan me helemaal vinden in de missie Ik hou van mij. Wees blij met en trots op jezelf, dan sta je sterk in je schoenen en kun je de juiste keuzes maken. Hier begint het allemaal.

Wat is jouw ultieme Kikid-moment of ervaring?
Dat zijn er velen geweest! Maar de mooiste momenten blijven toch die in de klas. Met eigen ogen zien wat de projecten van Kikid losmaken bij jongeren. Je ziet een bewustzijn ontstaan en ook al uiten ze dit niet altijd (het blijven jongeren), je weet dat ze met een andere blik de klas uitlopen.

Toen ik zelf 15 was…
Was ik een behoorlijke puber. Vriendjes, experimenteren met drank en drugs, afzetten tegen mijn ouders, veel uitgaan en weinig school waren toen de belangrijkste dingen in mijn leven. Ik besef me achteraf dat ik die tijd ook echt nodig heb gehad om te ontdekken wie ik was. En gelukkig is het via wat omwegen helemaal goed gekomen;-)