Lieke Visser

Naam: Lieke Visser
Leeftijd: 19 jaar
Functie: stagiaire

Wat vind jij belangrijk in het leven?
Het belangrijkste vind ik autonoom kan zijn. Ik heb altijd de behoefte om mezelf het gevoel te geven dat ík de enige ben die regie over mijn leven heeft. De eigenschap die ik in andere het meeste waardeer is eigenheid. Dat iemand echt is wie hij/zij wil zijn.

Waarom zet jij je in voor Kikid?
Ik ben al een tijdje bij Kikid actief en heb kunnen ervaren wat het effect is dat Kikid heeft op leerlingen. Dit is me blijven inspireren en heb enorm veel zin om me dit jaar in te zetten als stagiair.

Wat is jouw ultieme Kikid-moment of ervaring?
Mijn ultieme Kikid ervaring was tijdens het spelen van een voorstelling als peer- eduactor. We waren op een school waar veel leerlingen zaten met iets in het autistisch spectrum. De jongens waarmee ik in gesprek was waren zo eerlijk en open tegen me. Ze vertelde me dat ze het vervelend vonden dat ze een auti-pas hadden. Omdat ze dan zonder iets ‘niet normaals’ te hebben gedaan toch wel als autist behandeld zouden worden. Ik vond het mooi dat ze zo eerlijk naar me durfde te zijn.

Toen ik zelf 15 was…
Dat is nog steeds niet zo lang geleden. Ik zat in 3 VWO maar was met alles behalve school bezig. Ik speelde toneel en probeerde mezelf een beetje piano te leren spelen. Ook ging ik voor het eerst met vriendinnen op vakantie. Het mooiste aan 15 zijn is geen verplichtingen hebben. Daar heb ik dan ook vol van genoten.