Cyril Witte

Naam: Cyril Witte

Leeftijd: 18 jaar

Project: Like Me

 

Welke 5 woorden omschrijven jou karakter het best?

Extravert, eigenwijs, empathisch, idealistisch en kritisch.

 

Toen ik 14 was…. zat ik in 3 VWO. Was m’n beste jaar op de middelbare school, de rest viel wat tegen. Ondanks dat het een leuk jaar was woonden de meeste van mijn vrienden toen in andere delen van het land, dus praatte ik eigenlijk vooral met ze via het internet. Dat was dan ook niet zo goed voor mijn cijfers, want in plaats van leren zat ik achter de computer of op mijn telefoon.

 

Wat weten maar weinig mensen van jou? 

Ik ben vrijwel altijd degene in mijn vriendengroep die de vrede probeert te bewaren en positief naar de dingen kijkt. Toch kan ik me ook wel eens flink ergeren aan dingen. Meestal dingen die voor anderen echt totaal onbelangrijk zijn. Het zijn geen roddels, het gaat dan ook meestal niet over mensen, maar ik kan dan wel vrij lang door gaan. Mijn vrienden kijken dan nog wel eens verbaasd op als ik iets volledig begin af te kraken wat in hun ogen compleet onschuldig is.

 

Wie is jou rolmodel en waarom is hij of zij jou rolmodel?

Een grote inspiratie van mij is Christopher McCandless, hij was een Amerikaan die op zijn twintigste alles achter liet en door Noord-Amerika ging reizen, genietend van het leven. Er is ook een film over zijn avonturen gemaakt: Into The Wild. Hij is zo’n grote inspiratie omdat hij ondanks de druk van zijn omgeving om te presteren het aandurfde om zijn dromen achterna te gaan, ook al betekende dat dat hij een leven van stabiliteit en welvaart achter liet. “If you want something in life, reach out and grab it.”

 

Tot slot: Ik hou van mijzelf omdat…. ik het positieve in alles probeer te zien; de kleine dingen in het leven waardeer; ondanks dat ik het soms eng vind de dingen die ik leuk vind uitvoer; ik kritisch over dingen durf na te denken en niet altijd alles voor waar aanneem.