Peer-educators

Kikid werkt vanuit de kracht van jongeren; zij zijn de experts die weten hoe je jongeren echt bereikt. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van theater en de methode peer-education (leeftijdsgenotenonderwijs).

Bij peer-education wordt er gebruikt gemaakt van het geringe leeftijdsverschil tussen de peer-educator en de doelgroep, in het geval van Kikid de jongere. Het voordeel hiervan is dat de peer-educator de drempel tot een gesprek kan verlagen. Hij of zij begrijpt veel beter hoe een jongere iets beleeft dan een ouder iemand. Jongeren voelen zich op hun beurt vaak veel meer op hun gemak bij een wat jongere gesprekspartner. Essentieel, gezien de gevoelige onderwerpen die besproken worden. Kikid werkt met peer-education omdat het een zeer aansprekend en succesvol middel is om jongeren te bereiken. Bovendien maken de peer-educators zelf ook een indrukwekkende ontwikkeling door. Die nemen ze mee voor de rest van hun leven.

De activiteiten van Kikid richten zich op jongeren en daarom ook op ouders, docenten en professionals. Op die manier wordt er gewerkt aan een brede positieve verandering, ook op de langere termijn.

Jeroen Ravensbergen

Fleur Sinkgraven

Leslie Adarkwah (24)

Luna Smit (20)