Trots zijn we! Op onze nieuwe voorstelling ME=YOU.

Tijdens deze theatervoorstelling gaan scholieren met elkaar in gesprek over seksuele identiteit en genderdiversiteit. We merkten dat er niet veel aanbod op scholen is over deze onderwerpen, maar wel dat er grote behoefte aan is. Daarom hebben we deze nieuwe voorstelling ontwikkeld. We zijn nu in de pilot-fase en vanaf half april is ME=YOU te boeken.

Over ME=YOU

ME=YOU is een theatervoorstelling die seksuele identiteit en genderdiversiteit bespreekbaar maakt. De jongeren experts van Kikid spelen scenes in de klas en gaan tussen de scenes door met de leerlingen in gesprek.

Homoseksualiteit is nog steeds niet volledig geaccepteerd in onze samenleving. Dat maakt het nog moeilijker voor jongeren om hun seksuele identiteit te ontdekken en te omarmen. ME=YOU is voor alle jongeren. Het maakt hen er bewust van dat ze mogen zijn wie ze zijn. En, dat het niets oplevert als je probeert iemand anders of jezelf in een hokje te stoppen.

ME=YOU gaat over vriendschap, seksualiteit en identiteit. Het project biedt een veilige kick-start voor een open gesprek tussen jongeren. Over verliefd zijn. Over nog niet weten waar je bij hoort. Of dat wel weten, en je afvragen hoe mensen die jij belangrijk vindt zullen reageren. ME=YOU gaat over jezelf zijn, en erachter komen dat -wie je ook bent- iedereen bij elkaar hoort.

Meer weten over deze voorstelling? Neem contact op met aart@kikid.nl