We zijn enorm blij en trots dat we twee nieuwe leden van onze Raad van Advies kunnen voorstellen. Met Guido Deuzeman en David Schenk versterken we onze Raad op een aantal relevante vlakken van ons werkveld.

Guido Deuzeman (39) is zelfstandig adviseur voor de publieke en ngo- sector op het gebied van public affairs, strategie en campagnes. Hij werkte eerder als woordvoerder in het bedrijfsleven en later de politiek. Op het Binnenhof werkte hij voor de PvdA- fractie alvorens hij politiek assistent werd van de staatssecretaris voor Infrastructuur, Milieu en Klimaat. Daarna was hij public affairs manager voor de ngo Solidaridad. Guido: “het werk dat Kikid doet op de scholen is mooi en belangrijk. Theatervoorlichting door peer-educators op een manier die kinderen aanspreekt. Zo maken ze lastige thema’s als seksualiteit, drank, drugs, pesten en social media echt bespreekbaar en helpen ze kinderen bewust te worden van hun eigen kracht. Het werkt gewoon, dat zie je gebeuren op de scholen maar het is ook nog eens door TNO en Movisie onderzocht. Dat zou eigenlijk elk kind in Nederland verdienen zou je zeggen, en dat is dan ook terecht de ambitie van Kikid.” 

David Schenk (39) is zestien jaar werkzaam in het onderwijs als docent Lichamelijke Opvoeding. Hij werkt momenteel op het Lyceum Sancta Maria in Haarlem als afdelingsleider vwo 2, 3 en 4 en hij is lid van het managementteam. David is ontwikkelingsgericht en vanuit deze drive heeft hij het nascholingsplatform ‘School voor School’ opgezet. Hij brengt experts (die nascholingen verzorgen op scholen) en docenten bij elkaar ten faveure van nóg beter onderwijs. David omarmt de visie en missie van Stichting Kikid omdat hij ziet wat het effect van de voorstellingen op leerlingen is. De energie, openheid en bevlogenheid van het team maakt dat leerlingen zich op hun gemak voelen en vrijuit durven te praten over thema’s als groepsdruk, seksualiteit en social media. ‘’ Kikid zorgt ervoor dat gevoelige thema’s openlijk besproken kunnen worden.’’

Janine de Ridder, oprichtster van Stichting Kikid: “met Guido en David voegen we twee zeer waardevolle en bevlogen professionals toe aan onze Raad van Advies. We zijn trots dat zij zich op deze wijze aan Kikid gaan verbinden.”

Over de Raad van Advies: De Raad van Advies van Stichting Kikid ontmoet de directieleden op regelmatige basis en komt minimaal twee maal per jaar in volledige samenstelling bij elkaar. De Raad van Advies bied een klankbord en een kritische reflectie op voorstellen en plannen en brengen verschillende resources in zoals expertise, vaardigheden en hun netwerk. De RvA wordt vooral ingesteld om strategische kwesties, (commerciële) kansen, dilemma’s en problemen nader te verkennen, te analyseren, en input en aanbevelingen te bieden hoe hiermee om te gaan. De RvA is hiermee een klankbord voor de directie van Kikid.