Jongeren vergroten zelf de sociale veiligheid in hun klas

Stichting Kikid maakt theater voorlichtingsprojecten, themaweken en trainingen voor het middelbaar onderwijs. Alle projecten gaan over belangrijke jongerenthema’s, waaronder pesten. Tijdens de Week Tegen Pesten (19 t/m 23 september) organiseert Kikid twee speciale persvoorstellingen van het theaterprogramma Like me.

Theaterprogramma Like me

Kikid staat het hele schooljaar op scholen met haar theaterprogramma Like me en de aanvullende training Dit ben ik! Like me raakt en activeert jongeren om samen pesten uit te bannen. Na de voorstelling staan de Kikid-jongeren (peer-educators) klaar om de leerlingen bewust te maken van pestgedrag en de gevolgen daarvan. Like me en de training Dit ben ik! richten zich bewust op het samen vergroten van sociale veiligheid. De hele klas heeft een verantwoordelijkheid in het neerzetten van een positief klimaat.

Interviewen ervaringsdeskundigen

Op 21 en 22 september krijgen de media bij uitzondering toegang tot de voorstelling Like me in de klas en krijgen zij de gelegenheid peer-educators Iris (20) en Robin (18) te interviewen. Robin en Iris zijn beiden als puber erg gepest op school. Met Like me zetten zij hun ervaringen en expertise in voor aansprekende interactieve voorlichting. Zowel Robin en Iris zijn ook naast 21 en 22 september beschikbaar voor interviews.

Over Stichting Kikid

Kikid onderscheidt zich door jongeren zelf in te zetten bij de ontwikkeling en uitvoer van haar projecten. Kikid richt zich op de al aanwezige kracht van jongeren, en dat werkt! Kikid bestaat sinds 2007 en komt op middelbare scholen in heel Nederland. Ieder jaar worden zo’n 5.000 leerlingen bereikt. Stichting Kikid introduceerde tijdens de Week Tegen Pesten in 2015 de Pest Check. Een landelijke barometer die leerlingen zelf een stem gaf om aan te geven hoe (sociaal) veilig zij hun school ervaarden. Voor de Week Tegen Pesten 2016 heeft Kikid meegewerkt aan de ontwikkeling van de interactieve game Iris. Deze game is gerealiseerd op initiatief van de KRO-NCRV.