Kikid Projectweek

Naast dat stichting Kikid educatieve theater- voorlichtingsprojecten aan VO en MBO scholen aanbiedt, verzorgt Kikid ook projectweken voor het VO op maat. Deze projectweken gaan over verschillende maatschappelijke thema’s, als bijvoorbeeld; groepsdruk, grenzen en wensen, weerbaarheid, relaties en seksualiteit, Social media en pesten.

Theorie en praktijk

De school stelt zelf, of in overleg met Kikid, voor aan welke thema’s zij aandacht willen besteden. Daarop maakt Kikid een divers, educatief en creatief programma. Voor de projectweken werkt Kikid nauw samen met verschillende professionele organisaties. 

De projectweken- of dagen zijn een combinatie van theorie en praktijk. Kikid probeert een zo afwisselend mogelijk programma op te stellen, dat onder andere bestaat uit workshops, theater en theorielessen. De projectweek wordt op een feestelijke manier geopend en afgesloten aan het einde van de week. 

Meerwaarde

De grote meerwaarde van een projectweek is dat de leerlingen de hele week actief bezig zijn met één onderwerp, wat hen de kans biedt een onderwerp echt eigen te maken. De kracht van de projectweken ligt in het feit dat Kikid instellingen met elkaar verbindt. De workshops die worden gegeven tijdens de projectweek sluiten op elkaar aan. Hierdoor is eventuele doorverwijzing makkelijker. Tevens is zij expert in het maken van een informatief programma, afgewisseld met creatieve elementen, waardoor de projectweken zeer aantrekkelijk zijn voor jongeren.
Doel van de projectweek is dat leerlingen hun kennis vergroten; over relaties, groepsdruk, social media, sexting, grooming en huiselijk geweld door middel van de verkregen informatie, advies, spel en discussie. Door bewustwording leren ze meer respect te hebben voor zichzelf en elkaar.

Co-Creatie

Tijdens eerdere projectweken werkte Kikid samen met:

  • Archell Thompson/Reynaldo Adames: maken taboes bespreekbaar zoals: (kinder)- mishandeling, criminaliteit, minderwaardigheidscomplexen en vergeving.
  • Sexmatters: Sexmatters creëert de ruimte waarin meer ‘out of the box’ over seks en gender geschreven, gedacht en gepraat mag worden.
  • Jongerenwerk: Ze vertellen over het jongerenwerk en de plaatsen waar de jongeren naartoe kunnen gaan voor verschillende activiteiten.
  • Qpido: Het programma heeft tot doel de (seksuele) weerbaarheid van leerlingen ten aanzien van de risico’s van sociale media te vergroten. 
  • Master Voetbal Plan: Spelenderwijs leren kinderen wat respect, samenwerking en positief leiderschap nou echt betekent en hoe je het controleren van de bal in het schoolse leven kunt vertalen.
  • Steralure: De leerlingen gaan onder begeleiding van Rapper Kamikazi, tevens trainer bij Kikid een rap maken. 

Weten hoe een projectweek eruit ziet, bekijk de trailer

Stichting Kikid maakt de projectweken op maat, deze zijn daardoor toegespitst op de behoeften van de leerlingen en de school. Voor meer informatie over de projectweken en kosten, kunt u contact opnemen met Projectmanager; Sanne Louw, sanne@kikid.nl

NEEM CONTACT OP OVER DIT PROGRAMMA