HOMIES – De Soap

HOMIES is een online soap gemaakt voor en door jongeren en speelt in op zaken waar jongeren vaak mee te maken krijgen.

In de soap worden vijf jongeren gevolgd die vanuit huis via zoom, whatsapp of een computer contact hebben over o.a. het versturen van naaktfoto’s, verliefdheid, en online pesten. Maar het gaat ook bijvoorbeeld ook over eenzaamheid en fake news in deze tijd. Tegelijkertijd zit er veel humor in, het zit vol met grapjes. Met deze combinatie willen we jongeren bewust laten nadenken over deze thema’s.

Bekijk de afleveringen van HOMIES op ons YouTube kanaal! ♡

Bekijk hiernaast alvast de trailer.

Digitaal lesmateriaal via Lessonup

Bij de eerste aflevering over sexting heeft Kikid digitaal lesmateriaal ontwikkeld. Dit lesmateriaal is beschikbaar via Lessonup. Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van interactieve werkvormen, een quiz, filmpjes en discussie. Thema’s als sexting, groepsdruk, vriendschap, grenzen en wensen kunnen worden behandeld.

Benieuwd naar het lesmateriaal?? Probeer het nu GRATIS!!!

Aan het einde van een aantal afleveringen bestaat de mogelijkheid een game te spelen via de app Knowingo.

  • Er is een link toegevoegd waarmee een game kan worden gespeeld.
  • De game laat de jongeren snel, eenvoudig en op een leuke manier leren, hun kennis van de onderwerpen uit de soap groeit!
  • Ze herkennen de situaties eerder en ze weten ook hoe ze daar dan mee om kunnen gaan.
  • De app houdt voor ze bij wat ze al weten en zorgt ervoor dat er altijd een uitdaging is om weer iets nieuws te leren.

Het installeren van de app en spelen van de game is zeer eenvoudig en wijst zich vanzelf. Alvast zelf de game spelen?? Dat kan, volg hier de instructies!

HOMIES – De Soap voor docenten en ouders

Als docent en ouder vervul je een belangrijke rol in het leven van de jongeren. Jij bent vaak de eerst die zaken opmerkt, vragen kan stellen, signaleert en bespreekt. De soap kan een rol kan spelen in het bespreekbaar houden of maken van de eerder genoemde thema’s. Door ze er op te wijzen dat ze hier naar kunnen kijken of door het actief in een les te gebruiken. Hieronder vertellen we je hoe en waarmee je dat kunt doen:

HOMIES voor ouders
HOMIES voor docenten