Toen we 10 jaar geleden de voorstelling “Benzies & Batchies”  – over liefde, daten en sexting – ontwikkelden, waren de reacties overweldigend. Nog steeds maken we elke dag in de klas mee hoeveel impact een voorstelling heeft en wat voor direct effect de gesprekken van de jongeren experts met de scholieren hebben. Echter, daar wil je ook bewijs van. Daarom hebben we Benzies & Batchies ter beoordeling ingediend bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Afgelopen maand kregen we mooi nieuws: voor de tweede keer hebben we de erkenning ‘Goed onderbouwd’ gekregen. Deze erkenning is vijf jaar geldig.

Al eerder hebben TNO en Movisie de effectiviteit van het programma “Benzies en Batchies” en de training “Ik hou van mij” onderzocht. Bekijk de resultaten hier.

 

Een greep uit de beoordeling

Algemene indruk: De commissie vindt Benzies & Batchies een kwalitatief goede interventie. De interventie is duidelijk uitgewerkt, bestaat uit mooie materialen en de kwaliteitswaarborging is goed georganiseerd. De diverse werkvormen en uitvoering met jongeren sluit aan bij de doelgroep. Lees hier meer.

 

Over Benzies & Batchies

Jongeren komen, schijnbaar van de ene op de andere dag, terecht in een wereld waarin seksualiteit een belangrijke rol speelt. Om hun eigen koers daarin te kunnen varen, met respect en begrip voor zichzelf en de ander, kunnen ze wel een handleiding gebruiken.

De voorstelling “Benzies & Batchies” biedt:

  • een open gesprek over liefde, daten, seks en alles eromheen
  • een educatieve theatervoorstelling
  • creatieve opdrachten om tot een productief gesprek te komen
  • getrainde peer educators die de jongeren écht kunnen bereiken

Resultaten:

Jongeren die hebben deelgenomen aan het programma zijn zich bewuster van hun eigen wensen, grenzen en de invloed van groepsdruk en media op hun (seksuele) gedrag.

Voor meer informatie, klik hier.